Iron team u ‘špici’ priprema za 8. Adria Advent Marathon

Jeste li znali da naziv ‘maraton’ potječe iz legende o grčkom  vojniku Pheidippidesu koji je trčao od polja Maratona do Atene  da bi objavio pobjedu grčke vojske nad Perzijancima.

Priča je povijesno nepotvrđena, no legenda kaže da je Pheidippides, neposredno nakon što je stigao u Atenu – od napora preminuo.

Također, udaljenost od Marathonskog polja, odnosno mjesta bitke pa do Atene je oko 34,5 km, dok se danas maratonske utrke standardno trče na dionici od 42,195 km. Zašto to spominjemo? Zato što se vesela ekipa iz Iron Gyma odlučila prijaviti na 8. Adria Advent Marathonu koji će se 2. prosinca održati u Crikvenici. U skladu s našim kondicijskim i trkačkim sposobnostima, pokušat ćemo neku od ponuđenih trasa istračati i u jednom komadu i bez ozljeda stići do cilja.  Pripreme su počele, a mi smo provjerili što neki od sudionika iz našeg tima očekuju od sudjelovanja u utrci ;)

Kristina i Helena: Jedna se ozbiljno priprema za utrku, a drugoj će ovo biti ‘survival experience’

Tomislav: Definitivno sam spreman za svoj prvi polumaraton!

Lidija: “Što je meni ovo trebalo: vodu pijem, pivo prolijevam” Ha Ha

Luka: Nadam se da će biti lijep i sunčan dan za laganu šetnjicu uz more

U skladu s očekivanjima našeg tima, pozivamo vas, ako već nećete trčati, dođite nas podržati :) I da završimo u ‘Olimpijskom credu:’ Najvažnije nije pobijediti, nego sudjelovati, kao što ni u životu nije najvažnija pobjeda nego borba. Velik je čovjek onaj tko ne osvaja nešto bez časne borbe.