CRUSH-IT by Valnea Šestan

Jeste li znali da se smijanjem aktivira ukupno 80 mišića, od toga 17 na licu? Upravo toliko više, od možda kojeg namrštenog lica u gymu, koriste naše djevojke, polaznice CRUSH-IT treninga.
Već ‘na prvu’ oduševljava ta silna pozitivna energija koja pršti svakog ponedjeljka i četvrtka od 19:00 do 20:00 sati te od 20:00 do 21:00 sati kada naše drage cure osvoje donji dio Iron Gyma i s trenericom Valneom Šestan odrađuju specifičan program treninga koji istovremeno povećava snagu i kondiciju kroz raznolike izazovne vježbe.

Svaki trening sastoji se od drugačijeg seta vježbi, što omogućava testiranje fizičkih sposobnosti vježbača, kao što su funkcionalna snaga,kondicija, fleksibilnost, brzina, izdržljivost. Specifičnost treninga Crush-it je poseban naglasak na najkritičnije dijelove tijela. Vježbe su kompleksne, što znači da jednom vježbom aktiviramo veći broj mišića, poručuje Valnea. „Tijekom treninga koristimo se raznovrsnim rekvizitima: trx, kettlebell, bučice, lopte, elastične trake, kamionske gume,jump box itd. Trening je srednjeg do visokog intenziteta što pogoduje sagorijevanju velikog broja kalorija.“ E, ovo posljednje trebalo bi motivirate pripadnice ljepšeg (u današnje vrijeme i u nekim primjerima i jačeg spola ;) ) da već sada krenu u pripremanje tijela za ljeto. Ne želimo da nam se dogodi ‘pet do 12’ te da u lipnju poželimo ‘instant’oblikovanje tijela kako bismo kupili ‘badić’ koji nam je zapeo za oko.

Dinamičan, izazovan, zabavan, ovaj trening namijenjen je svima koji vole pomicati vlastite granice. Također, namijenjen je i onima koje žele trening za cijelo tijelo, a koji je dinamičan i svaki put drugačiji. Dobne granice nema, a intenzitet treninga prilagođava se sposobnostima individualaca, no koncept i vrsta vježbi ostaju isti.

Zašto Crush-it?
Jedan od najčešćih problema rekreativaca i vježbača jest – motivacija. Ta čarobna riječ ostavlja nas na kauču, odvede možda u kino ili na kavu s prijateljicom, no zato nas i daruje: viškom kilograma, bolovima u leđima, nepravilnom držanju, nedostatku kondicije itd. Upravo zato grupni treninzi najbolje su rješenje ako vam je teško natjerati se na trening. Motivirat će vas i ljudi oko vas, a koji se jednako trude kao i vi. Naravno, motivirat će i trenericu.
Crush-it je dinamičan trening. Iako je zahtjevniji za naše tijelo od možda nekih drugih treninga, njezine polaznice će na to dodati i kako nema ništa bolje od kvalitetno odrađenog treninga nakon kojega ležiš na podu, izmoren, ali sretan i zadovoljan jer si odradio trening iako ste se možda premišljali hoćete li opće otići u gym.

„Ne ustručavajte se reći koji su vaši ciljevi i  ono što je najbitnije – navesti sve fizičke probleme koji vas muče kako bismo mogli dijagnosticirati i riješiti probleme, a ne ih produbljivati. Najvažnije je da ste zdravi i da se nakon treninga dobro osjećate, jer to i je razlog vježbanja.“, poručuje Valnea.

A da su se ‘navukle’ na sve ovo što smo naveli, predivno društvo iz Crush-it grupe poručuje:

Sabina:
“U grupi uvijek odradim puno bolji trening nego što bih sama odradila, a Valnea je definitivno zaslužna za to.  Uvijek je profesionalna, unaprijed pripremljen trening, no istovremeno sve to nekako sa smiješkom odradi. Njezini treninzi su zabavni, raznovrsni. Uživamo znojeći se!! Valnea živi to što radi, izuzetan je promotor zdravog načina života (dosta ju je vidjeti) zaista uživa u svom poslu. MI uživamo družeći se i vježbajući s njom.”

Matea:
“Valneu znam još iz druge teretane i vodi moje treninge već par godina. Ono što ju čini odličnom trenericom je prvenstveno njena ljubav prema fitnessu. Konkretan razlog zašto mi je trenutno najdraža trenerica je taj što me već skroz poznaje i shodno tome mi zadaje vježbe i opterećenja. Treninzi su joj uvijek raznoliki, puni optimizma i odličan je motivator.  Dobro poznaje tehniku izvođenja, te nas tako čuva od ozljeda.”
Milena:
“Svaki trening s Valneom je novi izazov koji nisi ni sam svjestan da možeš. Izuzetna trenerica, koja uvijek traži više, jer zna da ti to možeš, motivira te i treniranje Valneom je pravi ‘gušt’. Također želim napomenuti da je iznimno veliki čovjek koji će uvijek pružiti ruku prijateljstva i potpore u svim teškim trenutcima.”
 Ivana:
“Odlični treninzi, super ekipa i najbolja trenerica! Iron gym.”

Već smo u tekstu spomenuli da je potrebno na vrijeme početi pripremati tijelo za ljeto.
Top 5 savjeta kako to učiniti:

  1. Tjelovježba; nebitno koja vrsta treninga, samo kreni.
  2. Prehrana; izbaci sva gazirana pića i fast-food, i vrlo brzo ćeš vidjeti promjene na tijelu.
  3. Pij vodu, punooo vode!
  4. Spavanje, minimum 7-8 sati.
  5. Budite samouvjereni; ljepota je u stavu, kad se osjećate dobro, izgledate još bolje!