Sjajan uspjeh Iron-teama na 11. rapskom triatlonu

“Prvo pa muško” – tim riječima mogao bi se opisati uspjeh naše ekipe koja je 8. lipnja sudjelovala na jednoj od najljepših triatlonskih utrka u Hrvatskoj (a možda i šire) – 11. rapskom triatlonu.

Organizatori događaja bili su Triatlon-klub „Rab“ i Triatlon-savez PGŽ-e, a utrka se bodovala za Kup Hrvatske te međunarodni Alpe Adria-triathlon.
200-njak natjecatelja svih dobnih skupina sudjelovalo je u utrkama koje su obuhvatile sve dobne skupine i kategorije: mini akvatlon, super sprint-triatlon i sprint-triatlon te utrku štafeta. Start je bio u uvali 1. Padova i ponosni smo što je naš ‘četverac’ kojega smo poslali na Rab i koji je prvi puta sudjelovao na jednom ovakvom natjecanju, osvojio zaslužena odličja.
Naš trener Michael Ban na cilj sprint-triatlona u kategoriji 30-35 godina stigao je drugi! Michael je najprije morao preplivati 750 metara, zatim 20 kilometara odvoziti na biciklu i na kraju otrčati 5 km, a sve u vremenu 01:14:50. Odlično vrijeme i veliki uspjeh uzme li se u obzir i činjenica da je ovo prva triatlon-utrka našeg trenera.

Radosni smo i ponosni i na našu štafetu u utrci sprint-triatlon. Ida Štimac, Luka Rogović i Tomislav Mihojević istu stazu prošli su u vremenu 01:16:12 i zauzeli odlično treće mjesto. Naša skijašica Ida vozila je bicikl, Luka plivao, a Tomislav otrčao zadane kilometre. “Unatoč tome što nam je ovo bio triatlonski prvijenac, zaista smo ostvarili sjajne rezultate. Bila je to avantura kojoj nisu prethodile velike pripreme, ali zato želja za uspjehom, trud i zajedništvo nisu nimalo izostali. Kad se sve zbroji i oduzme, najveća pouka ove priče, bar meni, ostat će: Namažite se ekremom za sunčanje i ne glumite „frajera“ jer posljedice koje ćete snositi sutradan nisu nimalo zabavne.“ – poručuje Tomislav. :)

Kineski filozof Konfucije je rekao da su tri puta koja vode do mudrosti: razmišljanje – ono je najplemenitije; odgoj – on je najlakši; iskustvo – ono je najneugodnije. Metaforizirat ćemo i reći da su i naš Iron-Team u ovoj triatlonskoj utrci vodili: razmišljanje i realizacija odluke za sudjelovanjem u utrci, odgoj zahvaljujući kojemu je rezultat disciplina i želja za uspjehom te iskustvo – najneugodnije u vidu umora, ali najljepše u vidu odličnog rezultata i osobnog zadovoljstva naših ‘ironovaca’ i nas koji se radujemo njihovom uspjehu.