Zaroni s nama!

Koliko ste puta u životu htjeli nešto učiniti, ali vas je nedovoljna informiranost ili nedostatak odvažnosti sputavalo da si priuštite ‘onaj’ trenutak u životu koji vas ostavlja bez daha.

Za ovu priču važno je ne zaboraviti disati i uroniti u plavetnilo koje nas vodi u opuštajuću tišinu.

Oduvijek sam imala želju u ljetnim mjesecima ‘izmicati’ bezbrojnim ležaljkama na plažama i buci. Ronjenje mi se činilo privlačno, no zbog nedovoljne informiranosti smatrala sam da je riječ o ‘skupom sportu’ koji zahtjeva puno slobodnog vremena da bi se završio tečaj. Ipak, zahvaljujući suradnji Iron Gyma i Ronilačkog centra u Mošćeničkoj Dragi “Marine Sport DiveCenter” pronašla sam ekonomičniji i vremenski prihvatljiv način za ostvarenje svojih želja :) (Detaljnije informacije možete potražiti na recepciji fitness – centra Iron Gym).

Bilo da se odlučite za jednodnevni Discovery ili tečaj ronjenja, uz vas će biti tim stručnjaka s kojima ćete u opuštenoj atmosferi vrlo brzo svladati potrebne vještine kako biste bez imalo straha uživali u istraživanju našeg podmorja. Podvodni svijet ispred Mošćeničke Drage doista je prekrasan. U blizini glavne plaže naići ćete na morske zvijezde, alge, morske konjiće, ostavljeno sidro…

Nakon što svladate osnove, spremni ste zaroniti dublje. Ronilačkim brodom dolazite na skrovite lokacije čije morske dubine skrivaju spilje zagrljene gorgonijama, odnosno životinjama iz porodice koralja. Također, možete se ‘uspeti’ roneći lokacijom koja izgleda kao dimnjak, a na čijem vrhu ćete moći izroniti i napraviti odličnu fotku.

Možemo samo pretpostavljati kakve sve ljepote skriva naše podmorje daleko od plastičnog accessoriesa koje je okupiralo naše plaže. Kako ne biste ostali na pretpostavkama, usudite se zaroniti s nama i priuštite si jedinstveno iskustvo!

Osim istraživanja jadranskog podmorja, ronjenje donosi i brojne dobrobiti za zdravlje. Ono poboljšava opću tjelesnu izdržljivost, a u samo sat vremena ronjenja izgubit ćete 500 kalorija. Treniranje u gymu i ronjenje čini savršeni spoj jer ćete njime poboljšati tonus mišića u leđima i nogama, smanjiti bolove u leđima, a stopala će postati fleksibilnija i snažnija.
Mir i tišinu koju doživite ispod površine mora, teško je opisati.

To treba doživjeti!

William H. Shedd je rekao: “Brod je siguran u luci, ali brod nije izgrađen da bi bio u luci…” , tako je i s nama… Život nam je darovan – živimo ga!

Helena Anušić